7 Ekim 2012 Pazar

karnıyarık

malzeme
5-6 orta boy patlıcan
200 gr kıyma
3-4 kaşık yağ
2-3 soğan
7-8 biber
2 domates,1 kaşık salça
maydanoz
tuz,karabiber
dilerseniz 3-4 diş sarımsak

yapılış
patlıcanları alacalı soyup yıkayın.tuzlu suda bakletin.kurulayın. karın kısmına çizik atıp kızartın.havlu kağıt serdiğiniz tabağa alın.bu arada soğanı yemeklik doğrayın.küp doğradığınız domatesve kıymayla az kavurun.
tuz,maydanoz ve karabiber ekleyip altını kapatın.tepsiye aldığınız patlıcanların çizikattığınız karın kısmına bu harcı yerleştirin.biberleri de yanlarına dizin.1.5 bardak sıcak suda erittiğiniz salçayı tepsinin kenarından patlıcanlara ilave edin.ben bu arada birkaç diş sarımsak attım tepsiye.200 derecede pişirin.
afiyet olsun

2 yorum:

  1. Her zaman sevilen bir yemek ,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. evet sevmeyeni duymadım daha...sağolun

    YanıtlaSil