30 Eylül 2012 Pazar

Çiçek açma tarifi


malzeme:

2.5-3 bardak un
1 yumurta
1 bardaktan biraz az ılık süt
1 fincan sıvıyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paketten az instant kuru maya

 yapılışı:

maya,tuz ve şekeri bir kaba alıp ılık süt koyun.10 dk bekletin.yumurtanın sarısından biraz başka yere ayırıp kalan sarı ve beyazını mayalı karışıma katın.sıvıyağ ve tuz ekleyin.unu azar azar dökerek yoğurup yumuşak bir hamur yapın.üstünü örtüp 30 dk bekletin,mayalansın.unlu tezgaha alıp merdaneyle veya elinizde çok az açın.çiçek şekli vermek için ortasına bardağı yerleştirip çekin.kenarları kesin.çok az yağladığınız unlu tepsiye alın 30 dk daha mayalanması için bekletin.yumurta sarısı sürüp susam serpin.180-200 derece fırında pişirin
benim gibi soğuk çayınızı da alın yanına oh...mis...

afiyet olsun

3 yorum: