22 Aralık 2010 Çarşamba

Tuzlu Tarifi


MALZEME
1 Tatli kasigi limon suyu.
2 Tatlı kaşığı şeker.
1/2 paket margarin.
3 Yemek kasigi sivi yag.
1 Paket kabartma tozu.
1 Yemek kasigi susam veya çörekotu.
2 yumurta(sarısı üzerine).
Aldiği kadar un.
tuz.
Margarin, siviyag, 2 yumurtanin beyazi (sarisini üzerine sürmek icin ayirin), limon suyu, kabartma tozu, seker ve tuzu yogurma kabimiza alip mincikliyoruz. Aldigi kadar unu ilave edip, kulak memesi yumusakliginda hamur yoguruyoruz. Hamurdan kücük parcalar koparip yuvarlayip, istedigimiz sekli verip, firin tepsimize diziyoruz.Yumurta sarimizi üzerine sürüyoruz. Susam veya cörek otunu üzerlerine gezdirip, 180 derecede üzeri kizarana kadar firinliyoruz.

4 yorum:

  1. olsada yesek cenım eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Her yeni yıl başka bir güzel.. 2011 yeni yılının sizlere hayatınız boyunca unutamayacağız güzellikler yaşatsını diliyorum. Yeni yılınız kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık tuzlusuda ayrı güzel oluyor
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. harika görünüyor..eminim tadıda çok güzeldir.ayrıca bu güzel müzik eşliğinde bloğunuzu gezmek hariha.insanı dinlendiriyor.sizde benim bloğumu ziyaret edip izleyicim olursanız inanın çokk mutlu olurum...:)))

    YanıtlaSil