7 Aralık 2010 Salı

Şehriyeli pirinç pilavi



Malzemeler
2 su bardağı pirinç
4 kaşık sıvı yağ
1 kaşık margarin
3,5 bardak su ya da etsuyu
1 tatlı kaşığı limon suyu ,1 tatlı kaşığı tuz
1 fincan arpa şehriye ,1 çay kaşığı şeker
Hazırlanışı
Pirinçler yıkanır ,süzülür. Tencerede şehriye sıvıyağ ve margarin kavrulur. Pirinçler ilave edilip tuz konularak kavrulur. Suyu konur. Şeker ve limon suyu eklenir. 5 dakika harlı ateşte pişirilir,kisik ateşe alinir, pişirilir,dinlendirilir.

7 yorum:

  1. limon ve şeker hiç böyle denemedim pilavı afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  2. canım eline sağlık birde 1 bardak pirinç 1bardak bulgurlada dene bak çok güzel oluyor sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ohhh gecenin bu saatinde canım çekti fena halde yanına bir de cacık süper olur.canım ellerine sağlık.afiyetle yiyin sevgilerrrrrrrr

    YanıtlaSil
  4. Benim için üstüne başka bir pilav çeşidi yoktur.Çok severim.
    Hayırlı sabahlar:)

    YanıtlaSil
  5. Güzel görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. ellerine, emegine saglik meneksem, cok lezziz görünüyor.. gönülden selamlar..

    YanıtlaSil
  7. sen ne üretici bir hatunsun yaaa...sevgiler...

    YanıtlaSil