7 Aralık 2010 Salı
Şehriyeli pirinç pilavi
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
4 kaşık sıvı yağ
1 kaşık margarin
3,5 bardak su ya da etsuyu
1 tatlı kaşığı limon suyu ,1 tatlı kaşığı tuz
1 fincan arpa şehriye ,1 çay kaşığı şeker
Hazırlanışı
Pirinçler yıkanır ,süzülür. Tencerede şehriye sıvıyağ ve margarin kavrulur. Pirinçler ilave edilip tuz konularak kavrulur. Suyu konur. Şeker ve limon suyu eklenir. 5 dakika harlı ateşte pişirilir,kisik ateşe alinir, pişirilir,dinlendirilir.
Etiketler:
pilav ve makarnalar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
limon ve şeker hiç böyle denemedim pilavı afiyetler olsun..
YanıtlaSilcanım eline sağlık birde 1 bardak pirinç 1bardak bulgurlada dene bak çok güzel oluyor sevgiler.
YanıtlaSilohhh gecenin bu saatinde canım çekti fena halde yanına bir de cacık süper olur.canım ellerine sağlık.afiyetle yiyin sevgilerrrrrrrr
YanıtlaSilBenim için üstüne başka bir pilav çeşidi yoktur.Çok severim.
YanıtlaSilHayırlı sabahlar:)
Güzel görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine, emegine saglik meneksem, cok lezziz görünüyor.. gönülden selamlar..
YanıtlaSilsen ne üretici bir hatunsun yaaa...sevgiler...
YanıtlaSil