8 Ekim 2010 Cuma

barbunyalı patlıcan türlüsü



malzeme
3-4 adet patlican
1/2 kilo barbunya
1-2 soğan ,2-3 diş sarımsak
2 dolmalik biber
1 çay kaşigi şeker
2 sivri biber zeytinyağ
1 domates ,2 patates
salça,tuz
yapiliş
patlıcanları alaca soyup doğrayın,tuzlu suda bekletin,zeytinyağda soğanları hafif çevirıp,salçasini ve domatesini ekleyin.yıkayıp iyice elinizde sıktığiniz patlıcanları, barbunyaları,doğradiginiz patatesleri ilave edıp şeker serpin.dolmalik biberleri ve sivri biberleri doğrayıp yemeğinize ekleyin,sarımsakları katın,su ve tuzunu ayarlayıp kisik ateşte pişirin. afiyet olsun

6 yorum:

  1. Çok değişik, mutlaka deneyeceğim. Sevgiler, selamlar Begonvilli Ev'den.

    YanıtlaSil
  2. Bu günkü menüme koydum ..eline sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik. Degisik doyurucu bir ev yemegi. Böyle yemekleri bazen özlüyoruz. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. merhabalar
    canım ilk defa barbunyalı türlü duydum ama çok leziz olacağını tahmin ederim eline sağlık
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. iyi akşamlar canım nasılsın yemekle ilgili blog açtım uğrarsan sevinirim
    www.guloannemutfakta.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. senin yaptığını değil siyah renkler yazan denizkayra yı silmek istiytoreu

    YanıtlaSil