6 Temmuz 2010 Salı

tavuklu,bulgurlu köy mantısı

bu kayseri mantısı gibi değildir ve herkesce bilinmez.baştan bunu belirtmek istiyorum ama lezzeti bildiğimiz mantı çeşitlerinden çok daha güzeldir.deneyince hak vereceğinize eminim.

malzemeler
hamuru için:
yumurta ,un,tuz,biraz su,çok az sıvı yağ
içi için
haşlanmış tavuk göğsü(biraz tuz katın)
haşlanan tavuğun suyu
bulgur pilavı(az sıvıyağ ve az tuz ile başka bir şey koymadan sade pişirin)
yapılış
hamuru yoğurup 15 dk dinlendirince börek
yufkası gibi ince açın.küçük kareler kesin.
soğuyan sade bulgur pilavına biraz irice ditti
ğiniz tavuk etlerinizi katıp karıştırın.bu içi karelere
koyup kulaklı şekilde 4 tarafından kapatın.yağlı
tepsiye dizip 20-25 dk hafif kızarana dek mantınızı
fırında pişirin. 
 çıkardığınız sıcak mantıya soğuk
tavuk suyunuzu yaklaşık üstünü örtecek kadar
dökün.mantı sıcak tavuk suyu soğuk olacak.mantı
ların üzerini suyunu çekmesi için başka bir tepsi
ile örtün biraz beklesin.ister üstüne veya yanına
yoğurtla ister sade servis edin;sonunda parmakla
rınıza dikkat edin zira çanakkale köylerine ait bu
mantının lezzeti mükemmeldir.afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder