6 Temmuz 2010 Salı

SOĞANLI PİDE


SOĞANLI PİDE (ÇANAKKALE)
6 kişilik Gerekli malzeme:

4 orta boy soğan

1 çay bardağı sıvıyağ

100 gr kıyma

yarım demet maydanoz

3 su bardağı un

1 tatlı kaşığı toz maya

yarım çay kaşığı tozşeker

1.5 su bardağı su

karabiber, tuz

Yarım su bardağı ılık suda tozşekerle birlikte mayayı

eritin. Unu derin bir kaba alıp, 1 su bardağı su

ilavesiyle suda erittiğiniz mayayı da ekleyerek kulak

memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.

Hamuru 1 saat ılık bir ortamda dinlenmeye bırakın.

Yemeklik doğradığınız soğanları sıvıyağda kavurun.

Kıymayı ilave edip bir süre daha kavurduktan sonra

karabiber ve tuz serpin. İnce kıyılmış maydanozu da

ekleyip iç malzemesini ateşten indirin.

Mayalanmış hamuru 1 büyük,1 küçük 2 bezeye ayırın.

Alt kısma gelecek olan büyük hamuru açıp yağlanmış

tepsiye yerleştirin. Üzerine hazırladığınız iç malzeme

sini serin. Diğer hamuru biraz daha küçük açıp iç

malzemesinin üzerine yayın ve alttaki hamurun kenarla

rını küçük hamurun üzerine doğru kapatın. 1 70 derece

ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder