6 Temmuz 2010 Salı

iç baklalı enginar dolması


malzemeler
-1/2 fincan un
-2 limon suyu
-6-7 enginar
-bakla içi
-1 avuç pirinç
-dereotu,şeker,tuz
-zeytinyağ
-yeşil soğan

yapılışı

-bir kaba su koyup un ve 1 limon suyunu ekleyin,
temizlenen enginarları bu suya atın beklesin.
yağda soğanları hafif kavurup soyup küçük
parçalara ayırdığınız bakla içlerini de katıp
pirinç ve biraz tuz ekleyin,biraz kavurup 1 çay
bardağı su katın.demlensin.dereotunu serpip bu
içle enginarları doldurun.tencereye dizip üstüne
yağ,şeker,tuz ve limon suyu gezdirip enginarların
seviyesine kadar su katıp hafif ateşte ağzı
kapalı pişmeye bırakın.afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder