6 Temmuz 2010 Salı

enginarlı bakla salatası


 iç baklalı enginar salatası
malzemeler
* 4 adet enginar
* 1/2 kg bakla içi
* zeytinyağ
* dereotu
* 1kahve fincanı un
* 1 limon suyu
yapılışı
enginarları iyice temizleyip kararmaması için
unlu limonlu suya atın.
baklaları ayıklayıp iç kabuklarını da çıkartın.
ayrı ayrı yerlerde enginar ve baklaları kaynatın.
baklalar yeşil ve biraz diri kalacak şekilde
haşlanınca süzüp servis tabağına alın.
enginarları da eşit parçalara bölüp baklaların
üstüne sıralayın.
zeytinyağ ve limon suyunu döküp tuzunu da
ekleyince dereotuyla süsleyin.servise hazırdır.
eeee ...baklaları tek tek ayıklayıp soymak biraz zahmetli ama yerken umursamayacaksınız


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder