10 Haziran 2010 Perşembe

çırpma börek,çalkama



çırpma börek

bu anneanecigimin böregi idi.canım nur içinde yatsın.
adından da anlaşıldıgı gibi tum malzeme çırpılıyor

1 küçük demet ıspanak
1 demet ısırganotu
6 adet taze soğan (yeşil kısmı)
1 adet kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı un
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz

Ispanak, kuru soğan, taze soğan ve ısırganotu ince
doğranır. Üzerine zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı tuz
eklenir, iyice karıştırırılır,çırpılır. Yağlanmış tepsiye konur.
Diğer tarafta soğuk su, un ve 1 tatlı kaşığı tuz
çırpılır.hep çırpın siz efendim.adını haketsin ama degil mi. Yeşil karışımın üzerine gezdirilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar
pişirilir. Kare kare keserek servise sunulur.

böregi gelincik otu,ebe gümeci vs. de kullanarak yapabilirsiniz.

bu tarifi daha önceloonywoman.blogcu.comadresimde de vermiştim.afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder